Az étrendedből a hús sem hiányozhat, különösen a sovány hús. Nem csak értékes fehérje-, hanem kiváló vasforrás is, amely pozitív hatással van a magzat megfelelő fejlődésére és növekedésére. De vigyázz, hogy a hús, amit eszel, alaposan meg legyen sütve vagy főzve!
A nyers vagy a nem megfelelően feldolgozott hús szalmonellát, toxoplazmózist vagy liszteriózist okozhat. Ezért a tartármártást, a véres steaket vagy a hamburgert inkább felejtsd el. Veszélyes lehet májat enni is, mert az nagy mennyiságű A-vitamint tartalmaz. Az A-vitamin túlzott fogyasztása születési rendellenességet okozhat.
Halak mehetnek, de csak óvatosan a tenger gyümölcseivel
A halak külön kategóriát alkotnak. A terhesség alatt nagyon hasznosak, ugyanis értékes fehérjét és sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak. A tengeri halak fogyasztásával azonban vigyáznod kell, mert higanyt tartalmazhatnak. Különösen igaz ez a cápa, a királymakréla vagy a kardhal esetében. Felejtsd el a szusit, a füstölt makrélát, a kagylókat, az osztrigát és más nyers halakat is. A higany lelassítja a baba agyának és idegrendszerének a fejlődését.